maanantai 27. lokakuuta 2014

Morsiamen kuntoremontti

Minusta tuntuu, etten välttämättä ole ainoa ensikesän morsian, joka aikoo saada vähän kiloja karistettua ennen hääpäivää. Kaikki haluavat näyttää h-hetkellä parhaalta versiolta itsestään, mutta ainakin joillakin meillä se vaatii vähän töitä onnistuakseen..

Olen vuodessa lihonut lähes 10kg. Kilot hiipivät huomaamatta ja petollisen leviämisen tajusin vasta siinä vaiheessa, kun yhdet lempparifarkuista eivät mahtuneet enää jalkaan. Olin alkuun varma, että ne ovat vain pesussa jäykistyneet, mutta lopulta tajusin huijaavani itseäni ja pahasti. Nykypäivän "selfieitä" vuoden takaisiin verratessa huomaan poskieni levinneen ja varsinkin vaatepuolella tuntuu, ettei mikään näytä enää hyvältä päällä.

En ole mikään langanlaiha ollut sitten teini-iän, mutta normaalipainoinen ja -kroppainen kylläkin. Ei juurikaan lihaksia, muttei myöskään häiritseviä muhkuroita tai makkaroita. Vuosi sitten olin tyytyväinen kroppaani, tottakai välillä mietti, että olisipa kiva olla vähän kiinteämpi sieltä ja täältä, mutta nyt lähinnä toivon, että saisipa edes sen vuodentakaisen kehon takaisin..



Miten ihminen sitten voi edes lihoa 10 kiloa vuodessa huomaamattaan? Syömällä.

Vuosi sitten harrastin vielä roller derbyä. Se oli tosi rankkaa ja sai aina lihakset kipeäksi ja hien pintaan. Kuitenkin superepäsäännölliset työvuoroni rajoittivat harrastustani tosi paljon. Jouduin jäämään monista treeneistä pois ja lopulta vähän tipuin kelkasta. Kun "tipahtaminen" tapahtui, katosi treenimotivaationikin ihan kokonaan. Mitäpä jos rankan työvuoron jälkeen ei tarvitsisikaan lähteä kahden tunnin hikitreeneihin? Mitäpä jos voisi vaan maata Jannen kanssa sohvalla, katsoa elokuvaa hakea vaikka leffamätöksi vähän irttiksiä ja limpparia..

Treenikerrat harvenivat harvenemistaan, kunnes lopulta joskus alkukeväästä 2014 lopetin roller derbyn kokonaan. Jos sunnuntai-illaksi osui vapaa, se menikin mukavasti sohvalla maatessa ja herkkuja syödessä. Urheilusunnuntait muuttuivat ihan kokonaan mässäilysunnuntaiksi. Oli niin kivaa istua kainalokkain ja mupeltaa kilotolkulla irtokarkkeja ja huuhdella kaikki kurkusta alas Pepsillä. Huhhuh. Ja siis sitä karkkiahan piti tosiaan ostaa aina vähintään se kilo, koska silloin sai FilmTownista leffanvuokrauksen ilmaiseksi!

Mitens nyt, kun olen tajunnut olevani tuhdissa kunnossa?

Keväällä aloitin lenkkeilyn. Olen aiemminkin toki lenkkeillyt, mutta se on ollut hyvin epäsäännöllistä ja välillä oli kuukausienkin taukoa koko hommasta. Nyt otin itseäni niskasta kiinni ja lenkkeilin päivittäin. Lenkkeilyhomma kuitenkin lähti vähän lapasesta ja lopulta huomasin käyväni kaksi kertaa päivässä lenkillä ja tavoitteeni oli saada aina 15km päivässä rikki, mahdollisimman nopealla temmolla.

No, mulla on aina ollut vähän huonot nilkat ja ne oireili jo roller derbyillessä usein, mutta nyt sain lenkki-innollani ne lopullisesti säpäleiksi. Nilkkojen jänteet tulehtuivat, akillesjänne tulehtui ja lopulta sain myös marssimurtuman jalkapöytääni. Ihan nappiin siis. Lenkkeily jäi taas pitkäksi aikaa.

Alkusyksystä tapahtui uusi ryhtiliike. Kaivoin lenkkarit naftaliinista ja päätin aloittaa uudestaan, mutta vähän terveemmällä tavalla. Lenkille n. joka toinen päivä, lenkkireitit pois asfaltilta ja 15km/päivä -tavoite huitsinnevadaan. Ja nyt on sujunut ihan superhyvin! Olen nyt pikkuhiljaa alkanut lisätä juoksuaskelia lenkillä ja huomaan, että nilkkani eivät vihoittele juuri koskaan. Askel kulkee kevyesti ja olen tiputtanut jo muutamia kiloja! :)

Lenkkeilyn lisäksi ostin myös hiljattain kahvakuulan. Sitä on mukava välillä heilutella vaikka telkkaria katsellessa ja vaikka kuula on kevyehkö, sen kanssa tulee taatusti hiki! Myös YouTubesta löytyy todella paljon erilaisia harjoitusvideoita joista on ainakin allekirjoittaneelle ollut tosi paljon hyötyä!

Nyt suunnitemissa on aloittaa myös uiminen täydentämään palettia. Tavoitteenani on saada 15kg ihraa kropasta pois, enkä koe sen olevan mitenkään mahdoton tehtävä. FilmTownin karkkihyllyt kierrän kaukaa ja limpparia ei enää tämän katon alle raijata. Myös jos suolaisenhimo käy ihan sietämättömäksi, ostaa mieluumin ruisnachoja kuin sipsiä ja dippiä!

1 kommentti:

  1. Voi kun itsekin saisin taas innostuttua tuosta kahvakuulailusta. Se kun on niin tehokasta! Mulla on jo jonkin aikaa ollut oma kuulakin, mutten ole kovin montaa kertaa sitä vielä heilutellut... Lenkkeily sen sijaan on onneksi viime aikoina taas maistunut kiitettävästi :) Tsemppiä urakkaan!

    VastaaPoista